top of page

MINOO KONCEPT

Eklektičan spoj tradicionalnog i savremenog, materijalizovan u autorskim komadima nameštaja, čini prepoznatljiv Minoo stil. 
Svaki komad Minoo nameštaja ručno je izrađen od punog drveta, neki od komada su izrađeni posebnom tehnikom savijanja drveta, dok su dekorativni, tapacirani delovi ukrašeni plišom ili kožom, u kombinaciji sa vunom ili nekim od najfinijih tehničkih materijala.


Dezeni se kreću od autentičnih etno motiva na ćilimima, floralnih na patchwork kolažima, geometrijskih pa do autorskih Minoo dezena koje potpisuje dizajnerka Ana - Marija Ilić.


Primenom ovih estetskih prefinjenih motiva u modernim dizajnerskim idejama, Minoo nastoji da ih prilagodi savremenoj ideji o autentičnom uređenju prostora.
Bogatstvom boja i tekstura, kontrastom kolorita i struktura, ovi unikatni komadi nameštaja osmišljeni su tako da u svaki prostor unesu karakter i toplinu.

Dizajner

O BRENDU

Brend Minoo predstavlja unikatne, ručno izrađene komade 
nameštaja od punog drveta, stilski inspirisane  eklektičnim i smelim susretom skandinavskog dizajna i elemenata Balkana.

 

Minoo je vizija dizajnerke Ana-Marije Ilić, koja već godinama 
inspiraciju pronalazi u etno motivima,  dajući im novu dimenziju u dodiru sa elementima modernog dizajna.

POČECI

Osnivatelj brenda je dizajnerka Ana-Marija Ilić, rođena u Puli, gde je završila Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna, smer Dizajn tekstila.  
Kasnije školovanje nastavlja u Beogradu gde se vraća korenima i diplomira na Fakultetu za dizajn, smer Dizajn enterijera i nameštaja.

 

Svoje eklektično poreklo, ljubav prema otkrivanju novih dimenzija elemenata koji su deo naše kulturne baštine, kao i težnju ka uvek novom savršenstvu dizajna objedinjuje u svom brendu nameštaja koji pokreće 2016. godine.
Priznata umetnica, učesnica brojnih izložbi i sajmova, te dobitnica nagrada za dizajn, kao i nagrada u sferi poslovanja.
Minoo je prepoznatljiv dizajnerski brend sa autorskim pečatom.

bottom of page